http://quilt.dk

Quilt.dk - dit danske patchworkblad, udkommer desværre ikke mere........

Vi har gennem årene lavet modeller til bladet og nogle af de modeller, der har været i udsolgte numre, har vi brugt som egne mønstre til salg i Quiltindernes webshop. Det står tydeligt på vores mønstre, om de har været vist i Quilt.dk

 

Klik på et foto og forstør billederne.

Det var kattens.........

Fastelavn forbinder vi jo med katte og hvis man vil sy nogle kattedækkeservietter, som dem vist på foto, så kan mønsteret findes i det gamle nummer af bladet "Quilt.dk" nr. 1/2012.

Dorthe har lavet nogle snemandsmodeller til det nye Quilt.dk, nr. 4/2017, som lige er udkommet.......

Kaffehætte, dækkeserviet og to forskellige snemænd til ophæng........

Dorthe har syet kaniner til det nyeste Quilt.dk, bl.a. Krammekaniner......Her kan I se en stor Krammekanin, som er syet efter samme mønster - blot kopieret op til dobbelt størrelse.

Stoffet og "minkee fleece" er fra Patchwork Køge.......

God fornøjelse.......

Dækkeservietter

Til det nyeste Quilt.dk /nr. 4/2016) har Dorthe lavet nogle dækkeservietter i den populære strimmelteknik........se side 42 i bladet.

Hønsevarmere

Dorthe har syet hønsevarmer til en stempelkande i lille model og en "liggehøne" til at holde morgenæggene varme.

Modellerne er syet af mønstrede stoffer fra 70erne.

Opskrifterne er fra Quilt.dk nr. 1/2014 og bladet kan stadig bestilles hos www.quilt.dk

Påsken nærmer sig og vil man lave lidt nyt til at forårspynte med, så havde Dorthe syet nogle små høns, der er opskrift på i Quilt.dk nr. 1/2015 - og bladet kan stadig købes hos www.quilt.dk.

Fremadrettet kan du også abonnere på Quilt.dk, Dorthe har løbende nye opskrifter i bladet.

25. maj 2015

Dorthe har syet en ny quilt - Paris på Paletten - mønsteret findes i det nyeste Quilt.dk nr. 2/2015.

Mange af stofferne er købt i Paris og det hele er syet og quiltet i hånden - undtagen lukkekanten, som er syet på maskine.

5. maj 2015

Én ide bliver til 3 quilts

Det er altid spændende at sy en quilt, både at være i de forskellige stadier af en quilt, men også at lade fantasien flyve, mens jeg sidder og syr eller quilter. Min veninde skulle være mormor for første gang for 5 år siden og bad mig om at sy en quilt til den lille ny. Da jeg opfatter moren som et meget engageret menneske, fik jeg ideen med at sy en quilt med en masse forskellige folkeslag og en kompasrose i midten. Det var en sjov opgave, jeg havde sat mig på. Jeg lånte bøger på biblioteket og tegnede løs, jeg fandt stoffer frem, der skulle passe til hver applikation, tegnede en kompasrose og bestemte, at bunden og kompasrosen skulle være i Kaffe Fassett stoffer.

I mens jeg syede og quiltede, fik jeg lysten til at sy figurerne lidt større og denne gang til en vægquilt, så jeg kunne tillade mig at pynte med perler.

Og til sidst fik jeg lyst til "bare" at sy kompasrosen og applikere en Fleur de lis i hjørnerne. Igen syet i Kaffe Fassett stoffer.

Opskriften på Alverdens børn I og II findes i Quilt.dk nr. 3 og 4 2010 samt nr. 1 og 2 2011. Fleur de lis findes i nr. 1 2012.

Janne

 

 

21. marts 2015

Mønster til hønsene er i det nyeste blad fra Quilt.dk nr. 1/2015 - dog er hønsene på en flettet bund - nogen jeg senere har lavet og de laves som følger:

Sy hønsene efter mønstret "Høns på reder" (fra side 42 i bladet) og stop dem blødt ud. Lave redefyld af bast og læg det ovenpå en flettet "plade" eller en skive skåret af en birkestamme - eller lignende.

Læg en hørtråd (eller lignende) dobbelt og lav en knude ca. 10 cm fra løkkens ende, se tegning.

Træk den ene trådende på en kraftig nål. Stik nålen ned igennem høne og bund. Træk den anden trådende igennem høne og bund på samme måde. Træk trådenderne sammen, så hønen sidder godt fast og bind trådenderne sammen med nogle knuder under bunden. Klip trådenderne af og nu er hønen klar til ophæng i forårsgrene.

Hønsehilsen fra Dorthe

17. marts 2015

"Påske i Pastel"

Denne påskeløber - med kurve og æg - har jeg syet i sart rosa- og laksefarver - på en bund af naturfarvet hør. På midten er quilten en lille lysedug, som her symboliserer et gækkebrev. Ovenpå gækkebrevet er applikeret stof med tekst.

God påske fra Dorthe 

Mønstret til modellen er i blad nr. 1/2010 fra Quilt.dk og bladet kan stadig bestilles der.

Lørdag den 24. januar, 2015

Forårsblomsterne er ved at stikke op ad jorden, men i dag fik de snedyne på.....

Jeg fandt bordløberen med vintergækker, erantis og krokus frem og skyndte mig at forevige den på den hvide græsplæne....

Blomsterne er syet i stitchery med Gutermann SULKY, cotton 12, farve 4020, som er flerfarvet, men almindeligt DMC-garn kan også nemt anvendes.

Mønstret findes i blad nr. 1/2011 og bladet kan stadig bestilles hos quilt.dk.

En spæd forårshilsen fra os

Dorthe

Quiltinderne.dk -  e-mail: kratte@kratte.dk - cvr 50 63 00 56

Webshop fra e-hjemmeside.dk